email facebook

לימוד עברית לדוברי ערבית

   
איך מתחילים ללמוד עברית? מה הכי צריך לדעת? ואיפה המקום הכי טוב לעשות זאת במהירות?

לא אחת אפשר לשמוע אנשים מדברים על הדמיון הרב שבין השפה העברית לשפה הערבית.

הדבר לא מפתיע, מכיוון ששתי השפות הן שמיות וקרובות מאוד במקורן, וחולקות מילים זהות, והרבה מאוד מילים דומות.
נוסף על כך, ישנן גם מילים רבות שמשתמשים בהן כיום בעברית, שמקורן בשפה הערבית, לדוגמא: אחלה, אשכרה, באסה, דוגרי ואחרות.

עם זאת, שתי השפות התפתחו בצורה שונה, ולכן ישנם גם הבדלים רבים בין השפות: החל מאותיות האלפבית שצורתן שונה בכל אחת מהשפות, דרך שוני בדקדוק – לדוגמא, בערבית יש יותר זמנים מאשר בעברית, ועד דרך ההגייה של שתי השפות, שלאוזניים זרות נשמעות אולי דומות, אך לדוברי עברית וערבית הן נשמעות שונות בבירור.

דוברי ערבית פוגשים את השפה העברית

במדינת ישראל חיים כיום ערבים רבים. מכיוון שהם חיים במדינה שהשפה הכי נפוצה בה היא עברית, הם שומעים אותה לרוב באופן יומיומי, אך לא תמיד משתמשים בה.
הדבר תלוי כמובן בסביבת מגוריהם, במקום עבודתם ובתחומי העניין שלהם, ולא תמיד יש לדוברי הערבית קשר לדוברי עברית שדורש מהם לדבר את השפה.

כידוע, שתי השפות: עברית וערבית, הן שפות רשמיות במדינת ישראל. על כן מלמדים עברית באופן קבוע בבתי הספר הערבים.
אך למרות זאת, ערבים רבים אינם שולטים בשפה ברמה טובה והם עלולים להיתקל בקושי כאשר ירצו לעסוק בתחום אשר דורש מהם ידע בשפה העברית. למשל: עבודה, לימודים, בידור וכן הלאה.

עברית נכונה

מכיוון שמצבים כאלה הם שכיחים במדינת ישראל, והביקוש ללימודי או קורס עברית בקרב דוברי הערבית הוא גבוה, קיימים מוסדות לימוד רבים וכן מסגרות פרטיות שמטרתם היא לספק לימודי עברית לדוברי ערבית, בשפה הערבית כמובן, ותוך התחשבות בדמיון ובהבדלים בין שתי השפות.

בגלל הקרבה הגדולה בין השפות, דוברי הערבית לא יתקשו ללמוד עברית, והם יכולים ללמוד את השפה אפילו באופן עצמאי.
מכיוון שהם שומעים עברית מסביבם כל הזמן, סביבתם יכולה להוות להם דוגמא להגייה נכונה, והם יכולים להיעזר ברדיו, בטלוויזיה ובעיתונות בעברית כדי לתרגל את השפה.