email facebook

ערבית לדוברי עברית

   
הערבית קלה יותר ללמידה לדוברי עברית, כיון והשפות מאוד דומות. נסו לדמיין בריטי עם מבטא כבד מנסה לדבר ערבית ולבטא את הח' והע', ותבינו למה אנחנו מתכוונים בדיוק. כיון ואנחנו כבר מורגלים בביטוי האותיות הגרוניות בעברית, הערבית קלה לנו ללמידה.

הערבית והעברית שפות חופפות בעלות הרבה ביטויים ומילים משותפות או דומות מאוד. כל מי שיודע עברית אם זה ברמת שפת אם ואם זה ברמה גבוהה כשפה שנייה, יכול להתחיל ללמוד ערבית בקלות ולשלוט בשפה תוך זמן קצר.
יש שלושה סוגים של אנשים שלומדים ערבית, כאלו שזקוקים לערבית מדוברת או ספרותית בגלל לימודים כגון מבחני הבגרות בערבית או לימודי האיסלאם שלצורך הבנתם נדרשת ערבית ספרותית, בנוסף ישנם אנשים שזקוקים לערבית מסיבות של עבודה לדוגמא אנשי שרות הביטחון הכללי שמתחילים את השירות שלהם באולפן לערבית. הסוג השלישי של אנשים שמחליטים ללמוד את השפה הערבית הם אלו שפשוט נהנים ללמוד שפות חדשות, רוצים לחוות תרבויות לא מוכרות.
הערבית כשפה וכחלק מתרבות עתיקה היא מרתקת ומסקרנת במיוחד לאור העובדה שמסביבכם חיים רק כ180,000,000 אנשים שכולם דוברי ערבית. לישראלים קשה להתנתק מההקשר של מלחמה ושלום מסיבות ברורות, אבל אם תצליחו לעשות את זה ותלמדו ערבית יש בהחלט סיכוי שתרוויחו מכך ותכירו תרבויות שונות הכוללות מאכלים, שירים, סרטים, מנהגים שונים ועוד.

מה ההבדל בין ערבית מדוברת לספרותית, ואיזו מביניהן כדאי ללמוד?

כשמדובר על ערבית אתם חייבים להבין שמדובר על שתי תת שפות, הערבית המדוברת לעומת הערבית הספרותית. הראשונה היא השפה של הרחוב, שפה יום יומית מתובלת בסלנג עשיר במיוחד כזה שבוודאי יצא לכם להכיר אותו מהסיבה הפשוטה שגם בעברית משתמשים קצת בסלנג ערבי.
לעומתה הערבית הספרותית היא שפה עם הרבה עומק, זאת השפה של הקוראן, כתבי הפילוסופים הערבים, שירה עתיקה, ממש שפה של מעלה, אם אתם רוצים לשלוט היטב בערבית חשוב שתדעו את שתי תת השפות.

ללמוד ערבית בקלות ותוך זמן קצר

לא משנה מאיזו סיבה החלטתם ללמוד ערבית ספרותית או ערבית מדוברת, מה הדרך הנכונה ביותר לעשות את זה? היכן לומדים ערבית? אילו קורסים ניתן לקחת בערבית? כשמדובר על השפה הנפלאה הזאת יש לכם הרבה מאוד אפשרויות ללמוד ערבית, קודם כל תוכלו למצוא קורס ערבית במסגרת של בתי ספר ללימודי שפות, כאלו שבהם הערבית היא אחת מתוך מגוון של שפות כגון: אנגלית, ספרדית, צרפתית וגם ערבית.

אלו הם בתי ספר מתמחים ואיכותיים במיוחד, כל מטרתם היא לימודים של שפות שזרות ותו לא, לכן איכות המורים, צוות השירות, חומרי הלימוד והספרים במקומות אלו גבוהה במיוחד. בדומה להם קיימים מקומות בהם תוכלו ללמוד רק ערבית, ניתן לומר שמבחינת איכות התוצאה תהיה די זהה. נקודת המוצא שלכם כשתבחרו לעצמכם בית ספר ללימוד ערבית היא שילוב של המומחיות שלו יחד עם ההתאמה לצרכים הפרטיים שלכם.

לימוד עצמי של ערבית

אופציה נוספת ולגיטימית ללימודי ערבית היא במסגרת של חוגים פרטיים אותם תוכלו למצוא במרכז הקהילתי המקומי, מכיוון שבארץ לא חסרים מורים לערבית, ייתכן ומסגרת זאת תתאים עבורכם, קחו בחשבון שזה יכול להיות מצוין רק אם מדובר על לימודים בשביל הכיף שלכם בעיקר לאור העובדה שלימודי ערבית צרכים להיות עקביים ובדרך כלל בנויים ממספר קורסים ולא בודד. חוגים פרטיים יכולים לספק לכם הצצה לערבית ותו לא. אם אתם רוצים ללמוד לעומק את השפה הערבית כדאי שתעשו זאת במסגרת יותר איכותית.

ייעוץ לימודים חינם

אם ברצונכם לקבל המלצות על המורים, בתי הספר, המוסדות והקורסים הטובים ביותר ללימוד ערבית לדוברי עברית בקרבת מקום מגוריכם מלאו את הטופס המובא בתחתית העמוד ואנחנו נרים אליכם טלפון עם כל הפרטים לגבי המוסדות הקרובים אליכם ביותר גיאוגרפית! תוכלו לקיים השוואת מחירים, לשאול את כל השאלות שחשובות לכם ולהיכנס לשיעור ניסיון באחד מבתי הספר על מנת להבין מה הכי מתאים לכם.
חשוב להדגיש שהייעוץ ניתן ב"אנגלי" ללא עלות וללא כל התחייבות מצדכם. אז קדימה, עשו את הצעד הראשון ומלאו את הטופס, אנחנו נעשה את השאר!