אותיות בערבית
בערבית ישנן ארבע צורות חיבור שונות בהתאם למיקום של האות במילה, זה יכול להיות בהתחלה, אמצע, סוף או כשהאות עומדת בנפרד. מקורן של האותיות הערביות בשפה הארמית ומלבד הערבית המוכרת לנו האותיות הערבית הן הבסיס הכתוב גם לשפה הפרסית, הפשטונית, הכורדית וגם לטורקית העתיקה. השפה הערבית נכתבת מימין לשמאל כשרק הספרות נכתבות משמאל לימין בדומה לשפות הלטיניות, ובשונה מעברית.
איך לומדים לכתוב בערבית?
אותיות בערבית הן הבסיס ללמודי הערבית הספרותית, שהיא השפה היותר משמעותית כשמדובר על הערבית זוהי שפת הקוראן, השירה, הטקסט המורכב, שפה שעושים איתה עסקים חובקי עולם.
במידה ותחליטו ללמוד ערבית ספרותית עליכם לגשת לבית ספר ללימוד שפות, אחד מבין אלו שקיימים בארץ, בשלב ראשון יבדקו יחד איתכם מה הצרכים שלכם, לאיזו מטרה אתם רוצים ללמוד ערבית, אח"כ יבנו לכם מסלול לימודים, כזה שגם יתאים ללוח הזמנים שלכם וגם בדיוק למטרות עבורם אתם רוצים ללמוד ערבית. בבתי הספר ללימודי שפות מלמדים מיטב המורים. יש כאלו שהערבית היא שפת אמם ומעבר לכך התמחו בהוראה, כוללת לימודים בסמינר עם דגש על הוראת שפות.
מעבר למקצוענות אליה תחשפו, תקבלו גם תשתית שלמה של כלי עזר ללימוד השפה הערבית, כולל ספרי לימוד, סרטונים וייתכן שגם אתרי אינטרנט בהם תוכלו לתרגל את השפה.
תרגול כתיבה בערבית
כשמדובר על לימוד של האותיות הערביות, נדרש תרגול משמעותי עצמי מכמה סיבות. הראשונה היא עצם ההיכרות עם האותיות, בכל זאת מדובר על אותיות שונות. אם לדוגמא הייתם נגשים ללמוד ספרדית את האותיות אתם כבר מכירים מהאנגלית, אותו כנ"ל בעצם לגבי כל משפחת השפות הלטיניות.
לעומת זאת את האותיות הערביות אתם לא מכירים בכלל, מה עוד שצורתם אפילו מבלבלת ולכן נדרש תרגול עצמי משמעותי. הסיבה השנייה שבגללה כדאי לכם לתרגל את האותיות היא כדי שתגיעו לשליטה משמעותית בכתיבה עצמה, מדובר על משהו שונה לחלוטין, כמעט כמו שהייתם ילדים בכיתה א' ונדרשתם לתרגל את האותיות בעברית.
מה שעושים הוא תרגול של האותיות באופן פרטני (אחת אחת), ולאחר שלמדתם להכיר את כל האל"ף בי"ת הערבי מתחילים תרגול של האותיות במחובר, הכולל כתיבה וקריאה בערבית.
מלבד האותיות בערבית מתווספים להם גם סימני ניקוד ייחודיים שמשלימים את המילים ואי אפשר בלעדיהם. תןך כדי הלמידה לומדים גם את הסימנים השונים ואת המיקום שלהם ביחס לאותיות ולמילה על מנת לקיים כתיבה נכונה.
ללמוד ערבית לבד
כפי שהומלץ לכם, לומדים ערבית בבתי ספר ללימוד שפות בקורס ערבית. אבל אם תתעקשו לקבל את הידע הראשוני לבד זה גם אפשרי עם הרבה מגבלות. הראשונה קשורה לתרגול של ההגייה של האותיות, מישהו צריך ללמד אתכם? חוץ מזה מורה גם אמור לתת לכם משוב לגבי הכתיבה עצמה, שלא לדבר על תהליך הלימוד אותו תפספסו במידה ותחליטו ללמוד ערבית לבד.
כשמדובר על ערבית מדוברת, ייתכן ותוכלו לקבל לבד את הבסיס. מאידך כשמדובר על הערבית הספרותית, האתגר הוא הרבה יותר משמעותי וממש לא בטוח שאתם רוצים לעבור אותו לבדכם. לכן שווה להשקיע בקורס איכותי בערבית ספרותית, באחד מבתי הספר ללימוד שפות.
ללמוד ערבית עם הטובים ביותר
להמלצה על בתי הספר הטובים ביותר ללימוד כתיבה בערבית תוכלו למלא טופס ולשלוח אלינו. אנחנו נמצא את המורים ובתי הספר המומלצים באיזור המגורים שלכם ונתקשר אליכם עם כל הפרטים והמידע הנחוץ על מנת לקבל ייעוץ לימודים. חשוב להבחין ולדעת: הייעוץ אצלנו ניתן בחינם ובלי כל התחייבות מצדכם, כך שבעצם אנחנו עושים בשבילכם את כל העבודה הקשה. אתם יכולים גם להיכנס לשיעורי ניסיון, לקבל פגישת ייעוץ אישית פנים מול פנים עם נציג שיוכל לתת לכם הצעות מחיר ולהתאים לכם את רמת הלמידה באופן אישי.